En liten bit av Norge
RSS icon Home icon
 • Herlige Kinsarvik

  Hordaland er et fylke hvor du som innbygger får oppleve noe av det beste som kan tilbys i Norge! Du finner det herlige folket, den fantastiske naturen og massevis av vær!

  Spesielt ønsker vi å trekke frem Kinsarvik, som er administrasjonssenteret i Ullensvang kommune i Hordaland. Dette hyggelige tettstedet med sine knappe 500 innbyggere er oppkalt etter elven Kinso som renner fritt ut i Hardangerfjorden ved Kinsarvik. Navnet Kinso som elven bærer kommer av ordet ‘kinn’, noe som igjen kan tyde på en bratt fjellside, og dette har vi massevis av i Hardanger!

  Kinsarvik ligger altså ved Hardangerfjorden og da ca. 40 kilometer nord for Odda. Med sin plassering i indre Hardanger er Kinsarvik en virkelig perle, og når man vet at fjordarmene møtes her vil dette bety at stedet er et naturlig samlingspunkt i kommunen og fylket forøvrig.

  På stedet har man flere fasiliteter og arbeidsplasser og deriblant Hardanger Bestikk som de aller fleste i Norge kjenner til. I tillegg til dette har man Statens Kartverk av avdeling der, samt at man har et invandrersenter og et asylmottak. Er man ute etter litt action og moro er gokart-banen et naturlig valg samt at man også tar i mot elever på Hardangertun leirskole. Leirskolen har også en tilhørende familiepark som bærer navnet Mikkelparken.

  Ønsker man å besøke Kinsarvik har man muligheten til å benytte seg av 2 forskjellige campingplasser eller på stedets hotell.

  Øvrige fasiliteter man kan finne i Kinsarvik er bibliotek, souvenirbutikker, flere matutsalg og en helikopterbase. Stedet er også sentralt for turister og derfor finner man en helårsåpen turistinformasjon der.

  For turistene venter det mange flotte opplevelser og spesielt populær er turistveien som går gjennom Husedalen. Der kan man passere flere flott fosser, og Tveitafossen, Nyastølsfossen, Nykkjesøyfossen og Søtefossen gir neg noen inntrykk som man sent vil glemme. Denne turen er en suveren naturopplevelse og tar rundt regnet 4-5 timer. Når du har kommet til Husedalen kan du også ta veien opp til Stavalihytten som tilhører Den Norske Turistforening oppe på Hardangervidda, men her må du beregne en hel dag.