En liten bit av Norge
RSS icon Home icon
 • Om vedlikehold

  Posted on February 18th, 2015 admin No comments

  Det finnes mange gamle og ærverdige hoteller rundt omkring i det ganske land, men det er veldig mange av disse som er preget av forfall og manglende vedlikehold. Der for ønsker vi å slå et slag for bevarelsen av disse historiske byggverkene og oppfordrer eierne til å ta rev i seilene og gjøre noe med forfallet før det er for sent.

  Hva er det egentlig vi snakker om? Jo vi taler selvfølgelig om å pusse opp disse manglende før tidens tann gjør ubotelig skade på bygningene. Man kan kanskje få støtte til å fikse noe av dette men som regel vil det være nødvendig å søke om lån til oppussing.

  Som regel er økonomien i veien for å få gjort noe med slike bygninger og eventuelle rom som måtte behøve en vennlig hånd, og dette er selvsagt et problem. Ofte vil det være behov for lånefinansiering men dette kan være en risiko for noen, en umulighet for andre, mens det for noen absolutt lar seg gjøre. Noen har så stor egenkapital at de slett ikke behøver å ta opp lån til dette, men de her med stor sannsynlighet i mindretall.

  Men tilbake til saken: å pusse opp er kostbart og i hvert fall hvis man er nødt til å benytte seg av fagfolk for å få jobben gjort – og som regel må man det. Unntaket er kanskje de små familiehotellene som finnes rundt omkring i Norge, men det er naturligvis viktig at disse også holdes i orden. Husk at et registrert hotell ofte er et vindu inn til landet for de turistene som ønsker å komme hit på besøk. Det er viktig for hvordan vi oppfattes her til lands og vær klar over at et dårlig rykte sprer seg fortere enn ild i tørt gress.

  Ta tak i problemene jo før jo heller for å begrense kostnadene – det er et utrykk som heter at man kan spare seg til fant, og dette er det mye sannhet i.